STAPPENPLAN

Een nieuwe tuin is niet niks en daar komt behoorlijk wat bij kijken. Er valt van alles te kiezen en af te stemmen.
Wij helpen je graag in dat proces om tot de juiste keuzes te komen.
Hiervoor hebben we een uniek stappenplan ontwikkeld welke in 4 stappen uiteenzet hoe je jouw nieuwe tuin realiteit maakt.

DE WENS

In een eerste oriënterend kennismakingsgesprek lichten we onze werkwijze toe en inventariseren we wat jou wensen zijn. Zo gaan we samen op zoek naar wat er mogelijk is.

We gaan dan brainstormen over hoe je de tuin wilt gaan gebruiken, het onderhoud en de beleving in kleur en geur, maar ook wat de te verwachten kosten zijn.

Op basis daarvan gaan we aan de slag met het maken van verschillende schetsontwerpen die aansluiten bij jou wensen.

SCHETSONTWERP

In de tweede sessie bespreken we verschillende schetsontwerpen waarin de bandbreedte aan mogelijkheden voor de tuin inzichtelijk wordt gemaakt. Daarbij spreken we samen de voorkeur uit voor een of meerdere ontwerpen of onderdelen daarvan.

We maken keuzes qua indeling en maatvoering van de tuin, in bestratingsmaterialen, beplantingen in kleuren geuren en hoogtes en eventuele andere wensen zoals bijvoorbeeld tuinverlichting, erfafscheidingen, pergola’s, vlonders, overkappingen of een tuinhuis.

TUINONTWERP

In de derde sessie bespreken we het definitieve ontwerp voor jullie tuin en is deze uiteengezet in een offerte.

Alle keuzes die we gemaakt hebben op basis van de verschillende schetsontwerpen vullen we verder aan en werken we uit naar een definitief en gedetailleerd tuinontwerp welke precies aansluit bij jou wensen voor de nieuwe tuin.

Definitief tuinontwerp

DE REALISATIE

Afhankelijk van het ontwerp, de omvang en hoe handig je bent zijn er verschillende mogelijkheden.

Je hebt twee rechterhanden en je wilt zelf aan de slag gaan? Dan zorgen we dat je de benodigde tekeningen krijgt waarop alles tot in detail is uitgewerkt en aangegeven, op basis daarvan kan je aan de slag.

Of heb je eerder twee linkerhanden? In dat geval zoeken we een goede hovenier die jouw nieuwe tuin werkelijkheid kan maken.