kosten aanleg ontwerp uitvoering

Wat kost een tuin?

Wat kost een tuin? Een veelgestelde vraag waar we graag antwoord op geven. In de eerste twee stappen van het stappenplan staan we naast het ontwerp uitgebreid stil bij het het beschikbare budget en op welke wijze we hiervoor jouw ultieme tuin kunnen maken. 

Wij houden van transparant, puur en eerlijk!
Een nieuwe tuin kost nu eenmaal geld, net als een nieuwe keuken of badkamer, daar gaan we niet geheimzinnig over doen.
Daarom zetten we hier uiteen hoe het kostenplaatje is opgebouwd en waarvan het afhankelijk is. De kosten van een tuin zijn afhankelijk van het ontwerp, de gekozen materialen en beplanting en de arbeid die de hovenier nodig heeft voor het aanleggen van de tuin.

WAT KOST EEN TUINONTWERP?

De kosten voor het maken van een tuinontwerp zijn afhankelijk van de grootte van de tuin.
Voor tuinen tot maximaal 100 m2 rekenen we 1250 euro.
Voor tuinen groter dan 100 m2 is de prijs op aanvraag.

WAT KOST DE AANLEG VAN EEN TUIN?

De kosten voor de aanleg van een nieuwe tuin worden voor een groot deel bepaald door het gekozen ontwerp met de daarin gemaakte keuzes qua toe te passen materialen en beplanting in relatie tot de oppervlakte van de tuin. Er bestaan grote verschillen in prijs en kwaliteit van de toe te passen materialen en soorten beplanting.

Een goede vuistregel om enigszins gevoel te krijgen bij wat je aan kosten mag verwachten is ongeveer 175 tot 250 euro per vierkante meter tuin. In deze vierkante meter prijs zijn alle kosten verwerkt, zoals containerkosten, minigraverkosten,  alle te verwerken materialen, beplanting en arbeidsuren. Afhankelijk van de keuzes die binnen het ontwerp gemaakt worden kunnen de kosten hoger of lager uitvallen.

Het zetten van bijvoorbeeld een volledig nieuwe erfafscheiding, het bouwen van een nieuw tuinhuis, de aanleg van een houten vlonder of de keuze voor aanleg van tuinverlichting resulteren logischerwijs in een hogere vierkante meter prijs.