TUINAANLEG

Wil je jouw tuin opnieuw aan laten leggen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij van MINT stadsontwerp zijn tuinarchitecten en hoveniers pur sang waardoor we gespecialiseerd zijn in de aanleg van tuinen in alle maten en soorten. Je kan hier lezen wat er allemaal komt kijken bij de tuinaanleg van jouw nieuwe tuin.

In een eerste oriënterend kennismakingsgesprek lichten we onze werkwijze toe en inventariseren we wat jou wensen zijn. Zo gaan we samen op zoek naar wat er mogelijk is voor een complete tuinaanleg. We gaan dan brainstormen over hoe je de tuin wilt gaan gebruiken, het onderhoud en de beleving in kleur en geur, maar ook wat de te verwachten kosten zijn.

Kortom, er valt van alles te kiezen en af te stemmen. Wij helpen je graag in dat proces om tot de juiste keuzes te komen voor de ideale tuinaanleg. Hiervoor hebben we een uniek stappenplan ontwikkeld welke in 4 stappen uiteenzet hoe je jouw nieuwe tuin realiteit maakt.

HOE LEG JE EEN TUIN AAN?

De tuinaanleg gaat in een logische volgorde. We starten uiteraard altijd met het leegmaken en opschonen van de tuin. Oude bestrating, planten, struiken en bomen worden verwijderd en afgevoerd met containers. Afhankelijk van het jaargetijde starten we met de aanplant van eventuele nieuwe bomen en haagplanten. Vervolgens gaan we alle bestrating en eventuele afwatering aanleggen, daarvoor maken we eerst een goed verdicht zandbed, dat is de fundering waarop de bestrating wordt gelegd. De basis is nu gelegd. Aansluitend kunnen we afhankelijk van het ontwerp allerlei andere zaken gaan aanleggen en maken, zoals bijvoorbeeld tuinverlichting, een houten vlonder, een nieuwe schutting of tuinhuis. Tot slot planten we de tuin aan, waarbij we het eventuele gazon als allerlaatste leggen. Klaar is jouw nieuwe tuin!