TUINAANLEG Breda

Wil je jouw tuin opnieuw aan laten leggen en ben je woonachtig in Breda en omstreken en heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij van MINT stadsontwerp zijn tuinarchitecten en hoveniers pur sang.  Onze specialisatie is de aanleg van tuinen in alle soorten en maten. Je kan hier lezen wat er allemaal bij komt kijken bij de tuinaanleg Breda van jouw nieuwe tuin.

In een eerste oriënterend kennismakingsgesprek lichten we onze werkwijze toe en inventariseren we wat jouw wensen zijn. Zo kijken we samen naar uw tuin bespreken we uw budget en de tijdsplanning ervan. Ook luisteren we naar uw wensen, wat is voor u belangrijk en wat is er minder van belang omtrent uw tuin.

Daarna leggen we u de mogelijkheden voor, voor het aanleggen van je tuin. We gaan dan brainstormen over hoe je de tuin wilt gaan gebruiken, het onderhoud en de beleving in kleur en geur, maar ook wat de te verwachten kosten zijn.

Er valt van alles te kiezen daarom komen we graag bij u langs. Wij helpen je graag in dat proces om tot de juiste keuzes te komen voor de ideale tuinaanleg in Breda of omstreken. Hiervoor hebben we een uniek stappenplan ontwikkeld welke in 4 stappen uiteenzet hoe je jouw nieuwe tuin realiteit maakt.

Hoe wordt een tuin aangelegd?

Het aanleggen van een tuin in Breda gaat in een logische volgorde. We starten uiteraard altijd met het leegmaken en opschonen van de tuin. Oude bestrating, planten, struiken en bomen worden verwijderd en afgevoerd met containers. Afhankelijk de tijd van het jaar, starten we met de aanplanting van eventuele nieuwe bomen en haagplanten. Hierna wordt alle bestrating en eventuele afwatering aangelegd, daarvoor maken we eerst een goed verdicht zandbed, dat is de fundering waarop de bestrating wordt gelegd. De basis is nu gelegd. Aansluitend kunnen we afhankelijk van het tuinontwerp allerlei andere zaken gaan aanleggen en maken, zoals bijvoorbeeld tuinverlichting, een houten vlonder, een nieuwe schutting of tuinhuis. Tot slot planten we de tuin aan, waarbij we het eventuele gazon als allerlaatste leggen. Klaar is jouw nieuwe tuin!