Hovenier

Tips voor de aanleg van je tuin

Het aanleggen van je tuin

De lente is weer begonnen en de zon schijnt heerlijk in de tuin. Dit is net als vorig jaar het signaal dat we wellicht weer een heerlijke maar ook een lange hete zomer gaan krijgen wat funest is voor de droogte. Voor ons is dit natuurlijk heerlijk om te relaxen in de zon en te genieten van het mooie weer. Maar voor je tuin is dit niet altijd positief, de grond droogt uit waardoor er mineralen verloren gaan. Ook kunnen de bomen en planten niet voldoende vocht uit de grond halen waardoor deze beschadigt of zelfs doodgaan. Hoe voorkom je nu dat de grond uitdroogt en je een vruchtbare grond creëert die zelfs de hitte overleven? MINT stadsontwerp gespecialiseerd in de aanleg en onderhoud van tuinen en hebben kennis op elk agrarisch gebied. Zij zorgen voor een gezonde grond maar hoe kan je dit nu zelf doen? En waar moet je rekening mee houden met de aanleg van je tuin?

Tips voor de aanleg van je tuin

Tip 1: Voordat je begint met de aanleg van je tuin is het belangrijk te bepalen wat voor soort grond je hebt. Heb je zandgrond, of kleigrond? Of zelfs veen? Zandgrond moet zwart zijn en je kunt er compost bij doen om dit te verrijken.
Kleigrond moet juist luchtig worden gemaakt, dit doe je door de grond om te spitten tot wel 60cm diep. Je kunt ook een hovenier inhuren om dit te doen.

Tip 2: Meten is weten, meet daarom eerst goed alle maten door en maak een tuinontwerp op schaal.

Tip 3: Zorg voor een goede plek voor je planten, sommige kunnen niet vol in de zon staan en sommige bomen kunnen niet goed tegen wind.

Tip 4: Egaliseer je tuin voordat je begint. Je kunt namelijk later wanneer je alles al hebt geplant geen zand meer toevoegen om het op te hogen, je verstikt namelijk de plant.

Tip 5: Zorg voor voldoende variatie tussen terras, gras en planten.

Tip 6: Begin in het voorjaar met het planten, bijv maart.

Tip 7: Zorg voor voldoende watering, maar sproei ook niet te vaak, 1x per dag is meer dan voldoende in de zomer.