GASTAKKER

Opdrachtgever:
Casper & Eline

Jaar:
2014

Status:
Gerealiseerd

Verhuizen naar een nieuwe woning. Eerst het huis verbouwen naar je eigen wensen. Vervolgens is het de beurt aan de tuin. Zo ging het ook bij de familie van de Aa op de Gastakker. De eerste keer toen we bij ze langsgingen troffen we een ware jungle aan. Met een uitbreiding van het gezin op komst hadden ze een duidelijk wens. Een sfeervolle, open en lichte tuin met veel ruimte. Een plek om lekker buiten te kunnen zitten en waar er ruimte is voor de kinderen om te spelen.

Voor de achtertuin hebben we een klassiek concept in een nieuwe jasje bedacht. Een terras aan de woonkamer met in het verlengde daarvan het gazon. De toevoeging van een avondterras aan de achterzijde van de tuin en het taps uitlopende pad van de woning naar het schuurtje zorgen voor een toegevoegde dieptewerking waardoor de tuin ruimer en dieper oogt. Uit de jungle hebben we twee “waardevolle sfeermakers” behouden en een nieuwe plek gegeven. De Japanse Esdoorn en een Sierkers hebben we als een diagonaal in de tuin opgespannen en werken als transparante natuurlijke parasollen.

De voortuin was net als de achtertuin een grote jungle. Voor de voortuin was er een heldere wens om de fietsen makkelijk kwijt te kunnen en op subtiele wijze de inkijk enigszins te maskeren. Met behoud van de aanwezige taxushaag en een prachtige Amberboom op de hoek die de entree tot de voortuin markeert hebben we de vormgeving van de achtertuin voortgezet in de voortuin. Met de invoeging van een extra sfeer- en beeldbepalend plantvak van Fakkellelies wordt de voortuin een bijzondere postzegel in het rijtje en is de inkijk in de woning op natuurlijke wijze opgelost.