INTENSE NEWTON

    Opdrachtgever:
    City of Surrey (Canada)

    Jaar:
    2010

    Status:
    Ontwerp

    Intense Newton staat voor het herontwerp van het centrum van Newton en is gebaseerd op een sequentie van openbare ruimten die gekoppeld zijn aan een OV knooppunt.

    De koppeling van openbare ruimten wordt begeleid door een van mix intense laagbouw in combinatie met middelhoogbouw en (kleine) commerciële functies in de plint en publieke functies centraal in de openbare ruimte.

    Het herontwerp is opgehangen tussen het bestaande centrum en het vernieuwde OV knooppunt. Hierdoor ontstaat er een groter, maar bovenal sterk samenhangend stedelijk centrum voor Newton.

    Hetgeen resulteert in een intensief en duurzaam gebruik van de ruimte, een compacte mix van verschillende functies in samenhang met dubbel ruimtegebruik. Een plek die goed bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer, maar waar de fietser en voetganger domineren.