PARKOUR PARK

Opdrachtgever:
Gemeente Breda
Parkour Breda

Jaar:
2016

Status:
Gerealiseerd

In samenwerking met:
Nine Yards

Op verzoek van Parkour Breda, een groep jongeren die de buitensport “freerunning” beoefent hebben we in nauwe samenwerking met Nine Yards een parkour park ontworpen in de Belcrumhaven te Breda. Samen met de groep freerunners en de Gemeente Breda zijn we op zoek gegaan een geschikte locatie, deze is uiteindelijk gevonden in de Belcrumhaven bij Skatepark Pier 15 en Belcrum Beach. Vervolgens hebben we in nauw overleg met de groep freerunners een intensief ontwerptraject doorlopen waarbij zowel de specifieke eisen van de groep freerunners (maatvoering, afstanden, detailafwerking) als de inpassing van het park in haar unieke omgeving van groot belang was. Het Park kent als basis een driehoekig opzet, waarvan alle hoeken gemarkeerd zijn door een boombak met een Amerikaanse Tulpenboom. Vanuit deze basis zijn er verschillende opstakels en elementen geplaatst op een zodanige wijze dat er een veelvoud aan looplijnen en mogelijkheden voor acties ontstaan.

De basisvormgeving van het park bestaat uit beton, olijfgrijs gepoedercoat staal en een okergele valvloer. De okergele valvloer geeft een in het beeld springend accent aan het park en gaat in de zowel de zomer als de herfst een kleurrelatie met de Amerikaanse Tulpenbomen aan. De Amerikaanse tulpenboom heeft een zeer specifieke bladvorm en geeft in de zomer diepgele bloemen en in de herfst verkleurd het blad naar een diepgele kleur voordat het van de boom valt.

Het park is gerealiseerd door Nine Yards, gespecialiseerde in de bouw van skateparken en onder andere verantwoordelijk voor de realisatie van skatepark De Scharen en Pier 15.

Voor meer informatie zie PARKOUR BREDA en NINE YARDS.